tiistai 23. marraskuuta 2010

Helmiäislasia

Viikonloppu oli korujen suhteen tuottelias.

Siskoni oli viikonloppuna käymässä ja halusin tehdä hänelle käsikorun. Olin ostanut juuri aiemmin nämä 12 mm kauniit valkoiset helmiäislasihelmet. Kun koru oli valmis ja asettelin sitä kuvattavaksi, paljastui ikävä totuus näiden helmien laadusta. Helmihatut oli raapineet pinnan heti pahan näköiseksi. Noh, sisko otti korun kuitenkin arkikoruksi, eihän jäljet näy kuin lähemmin.

Mutta minä olin todella pettynyt. Miten teillä, onko käynyt vastaavaa? Kuulisin mielelläni kokemuksia, koska haluaisin helmiäislasihelmiä käyttää jatkossakin. Laadukkaita sellaisia.Nämä korvakorut tein myös siskolleni. Hän tarvitsi pitkät tai hieman runsaammat korvikset, joissa olisi sinistä. Näissäkin on helmiäislasihelmet (parempilaatuiset kuin yllä) ja hopeaa. Runsaita en osannut tehdä, hieman pidemmät nämä on. Runsaiden korvakorujen harjoittelu jatkukoon :)

7 kommenttia:

 1. Ei ole kokemusta tuosta naarmuttumisesta, mutta olen kyllä samaa itse miettinyt. Siksi käsittelenkin helmiäislasihelmiä aina varoen ja en yleensä yhdistä niitä materiaaleihin, jotka voivat vahingoittaa pintaa. Ihanat korut olet kuitenkin tehnyt! korvikset ottaisin omiin kokoelmiini minä päivänä vaan! :)

  VastaaPoista
 2. Itsekin käytän helmiäislasihelmiä melko paljon ja käyttäisin enemmänkin, mutta olen itsekin skeptinen niiden kestävyydestä. Helmiäislasihelmi ei kyllä ole minkään "ikuisuuskoru" =(

  Mutta kauniita ovat silti!!! =)

  VastaaPoista
 3. Kiitos Rymyrinsessa kommentista!

  Riina, kiitos! Täytyy käsitellä varovaisemmin noita :)

  Ninni, ei ole ikuisia ei, kauniita tosiaan! :)

  VastaaPoista
 4. Itselläni on samoja kokemuksia "halpis" helmiäislasihelmistä. Pinta naarmuuntuu herkästi..
  Voisin kuvitella, että swarovskin helmiäislasihelmet olisivat paljon laadukkaampia, näin olen ainakin kuullut.

  VastaaPoista
 5. Itse olen käyttänyt Swaron helmiäislasishelmiä ja todennut, etteivät ne kestä joka päiväisessä käytössä. Pinta kuluu pikku hiljaa pois. Harmi.

  VastaaPoista
 6. Kiitos Helena kommentista. Täytyy kai vaan todeta, ettei mitkään helmiäislasihelmet ole ikuisia.

  VastaaPoista

Kiitos paljon kommentistasi!