sunnuntai 2. lokakuuta 2011

Embossausharjoitus

Kortti pitkästä aikaa.
Sain vihdoin ostettua kuumailmapuhaltimen ja pääsin testaamaan embossausta. Tällä tyylillä saa minusta kauniita, yksinkertaisia kortteja aikaiseksi.

Lupasin pitää töissä korttitalkoot ja uskon, että embossaamalla leimakuvia, saa jokainen hieman usemman kortin tehtyä illan aikana, kun värittelemällä. Joulukortteja olisi tarkoitus porukalla tehdä. Ammattimaista opetusta ei varmaan ole tiedossa, vaan hauskaa iltapuuhaa :)

En tiedä onko tämä ensimmäinen embossaus aivan onnistunut, kun jäi pikkasen koloja noihin perhosiin. Johtuukohan tuo liiallisesta kuumennuksesta vai eikö jauhetta vain ollut tarpeeksi?
Osallistun tällä kortilla myös tämän viikkoiseen p*skarteluhaasteeseen, jossa piti valita bingo-taulukosta värejä. Minä nappasin siitä valkoisen, kraftin ja pinkin.

13 kommenttia:

 1. Tämä on tosi kaunis perhossydän. Pidän kortista tosi paljon.

  VastaaPoista
 2. Wau, kauniisti tehty ja herkkä kortti!

  VastaaPoista
 3. Wautsi! Ihan mahtava kortti! <3

  VastaaPoista
 4. WAU!!!! UPEA kortti!! mielettömän kaunis!! =)

  VastaaPoista
 5. Voi kiitos teille kaikille ilahduttavista kommenteista!

  VastaaPoista
 6. Yksinkertaisuudessaankin kuitenkin todella näyttävä - upeaa jälkeä!!!

  VastaaPoista
 7. Onpahan huiman kaunis kortti! Ja tuo leima on <3 ;)

  VastaaPoista
 8. Huiman kaunis kortti :)
  Mietit, miksi perhoset eivät kokonaan embossautuneet...varmaksi en osaa sanoa, kun en nähnyt, miten työvaiheet teit. Hiukan epäilen, että emsossausmustetta olisi leimasimen pohjalla liian vähän, tai ehtinyt ennen jauhetta jo hieman kuivahtaa.
  Itse toimin niin, että musteen painamisen jälkeen jauhetta heti kuvan päälle ja sitä saa olla tooodella reilusti, ylimääräiset valutan kiiltäväpintaiselle paperille, josta ne on helppo purkittaa takaisin. Kuivaamisella ei sitten enää olekkaan niin kiirusta :)
  Kuivaamisen teen "rytmissä" tasaisesti reunastasta reunaan, silloin näkee sulamisen, eikä kuumenna liikaa jauhetta, ettei se vaan "kraateroitua".
  Nämä siis ystävän vinkkinä, jos vaikka jotain apua olisikin sulle:)

  VastaaPoista
 9. Anteeksi ed. tekstin lopussa olevat kirjoitusvirheet.
  Piti kuitenkin vielä sanomani, että onhan sulla kunnollinen emsossausmuste. esim. VersaMark Dazzle toimii hyvin.

  VastaaPoista
 10. Oikein paljon kiitos Piia ja Pammu kommenteista :)

  Kiitos Maaret hurjasti vinkeistä, ne todellakin auttoivat. Testasin tänään uudemman kerran tuota leimaa, ja huomasin, että vesileimaa ei helposti mene joka paikkaan. Siitä siis kolot. Minulla on käytössä VersaFine vesileima ja ainakin nuo uusimmat onnistui ihan hyvin.
  Kiitos vielä :)

  VastaaPoista
 11. Ole hyvä, on ilo olla avuksi :)

  VastaaPoista

Kiitos paljon kommentistasi!