tiistai 3. syyskuuta 2013

Koukku ja kuteita


No niin, nyt pääsen vihdoin esittelemään uuden innostuksen kohteeni. Matonkuteita on näkynyt monessa eri blogissa ja etenkin erilaiset virkatut korit ovat innostaneet käsityöläisiä. Minäkin aloittelin oman motonkudevirkkuuni juuri sellaisella säilytyskorilla. Tosin se kori päätyi purkuun ja tämän maton tarpeiksi.

Ostin alkukesästä Molla Millsin Virkkuri-kirjan, koska halusin virkata meidän pieneen wc:hen maton. Mies ei kelpuuttanut pitsistä, vaan valkkasi kirjasta Hexagon-mallin. Joka oli tietenkin hieman haastavampi tehdä. Mutta miehen pienellä avustuksella saatiin ohje sellaiseen muotoon, että minäkin ymmärsin sen idean ja itse virkkaminenhan tapahtui sen jälkeen nopeasti. Seuraavaksi sitten taas niiden korien pariin. Olisi tuossa kirjassa pari aika kivaa laukunkin ohjetta..

10 kommenttia:

 1. Kivan näköinen tämäkin matto, itse tein kesällä juhannusruusun. Meillä ei miehenpuolet paljon huomaa/välitä onko matto pitsiä tai ei:-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Helinä :) Minä en olekaan tutustunut juuri muihin malleihin, kun tähän ja sitten sellaiseen pitsiseen. Ehkä se pitsinen olisi myös mennyt, mutta tämä käy meille paremmin :)

   Poista
 2. On todella upea matto!! Ihanat värit ja kivan mallinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Sari! Minäkin ihastuin tuohon kuusikulmamalliin :)

   Poista
 3. Ihana matto! Kiva malli tää kuuskulmainen. Mulla on sellainen pitsinen virkattu matto eteisessä. Toiminut hyvin. Mutta aina voisi tehdä lisäääääää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katri! Kyllä, näitä voi tehdä aina lisää :) Minua houkuttaa kanssa se pitsinen malli!

   Poista
 4. Hieno matto. Itekkii oon miettiny ton kirjan hankintaa...pitäsköhän laittaa tilaus;)

  VastaaPoista
 5. Kiitos Paula! Minusta kirjassa on tosi kivoja ohjeita. Hieman ajatellaan kirjan tekijän kanssa toisin, mutta kunhan jujun tajusi, niin sain tehtyä maton :)

  VastaaPoista
 6. Oi upeutta! Mulle kans tollanen ;) Namit värit ja kiva tuo muoto!

  VastaaPoista

Kiitos paljon kommentistasi!