keskiviikko 4. heinäkuuta 2012

Kesäistä ruokaa

Blogi ei sittenkään vielä hiljentynyt tauolleen.

Kesällä on ihana grillata ja syödä ulkona. Arkisin ei kuitenkaan jaksa kovin isotöistä kokata, joten eilinen ruoka koostui lähinnä kauden tuoreista herkuista.

Tein yksinkertaisen salaatin, johon laitoin tomaattia, paprikaa, kevätsipulia ja avomaankurkkuja. Kaikki kotimaisia tietenkin. Pääosassa oli vuohenjuusto paahtoleivän päällä. Mies grillasi vuohenjuustoleivät vain nopeasti grillissä. Nyt ei hienosteltu ja leikattu paahtoleivästä sieviä juustokiekon kokoisia paloja.

Täydellinen kastike tähän syntyi yksinkertaisesti Dijon-sinapista, hyvästä oliiviöljystä, omenaviinietikasta ja suolasta & pippurista.
Ollaan istutettu pienelle pihallemme hyötykasveja, ruukkuihin ja laatikoihin. Meidän pienet viljelmät ei vielä tuota satoa, mutta ehtiihän tässä. Pihalta löytyy parvekemansikkaa, yrttejä ruukuissa ja pitkissä parvekelaatikoissa on pinaattia ja sipulia. Tosiaan, yksi erä pinaattia on jo syöty ja elokuussa ehtii kuulema istuttaa vielä toisen erän. Mukava pieni harrastus ja onnistuu oikein hyvin vaikka parvekkeellakin, suosittelen! Niin ja pieni tunnustus, minä en todellakaan ole mikään viherpeukalo :)


2 kommenttia:

  1. No maistuisi varmaan mullekin. Paitsi ei just nyt. Grillailtiin tänään pidemmän kaavan mukaan puolen suvun voimin, joten ei ole vieläkään nälkä. Huomenna voisi olla salaatti ja leipäpäivä. Kivoja istutuksia sullakin.

    VastaaPoista
  2. Mmm, herkullisen näköistä! Täälläkin on nyt kesän ajan ahkerasti käytelty kevätsipulia salaateissa, ja ruuassa muutenkin, ne on niiin hyviä!

    VastaaPoista

Kiitos paljon kommentistasi!