Pidän kovasti porkkanakakusta, mutta viime vuonna etsin reseptiä nimenomaan muffinsseihin. Alkuperäisessä ohjeessa kuorutteeseen tulee sitruunaa, mutta korvasin sen itse appelsiinilla. Ja sitten ohjeeseen:
Porkkanamuffinssit
4 kananmunaa
4 dl fariinisokeria
100 g margariinia
4 dl vehnäjauhoja
1 tl kanelia
1 tl kardemummaa
1 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
1 tl kardemummaa
1 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
5 dl raastettua porkkanaa
Sulata rasva ja anna sen jäähtyä. Vatkaa sokeri ja munat kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahdon joukkoon. Kaada lopuksi sekaan sula jäähtynyt rasva ja porkkanaraaste. Sekoita tasaiseksi. Kaada taikina muffinssivuokiin ja paista 170 asteessa n. 20-25 minuuttia. Kuorruta muffinssit jäähtymisen jälkeen ja nosta kylmään.
Kuorrute
200 g maustamatonta tuorejuustoa
maun mukaan tomusokeria
puolikkaan appelsiinin raastettu kuori ja mehu
halutessasi koristeluun manteleita/hasselpähkinää
Notkista tuorejuusto ja lisää maun mukaan tomusokeria. Sekoita tasaiseksi massaksi. Raasta hyvin pestyn appelsiinin kuori, jätä osa koristelua varten ja lisää loput juuston joukkoon. Purista puolikkaan appelsiinin mehu tuorejuuston joukkoon, sekoita hyvin. Kuorruta muffinssit ja koristele manteli/hasselpähkinärouheella sekä appelsiinin kuorilla. Jos maltat, anna muffinien levätä yön yli, maistuvat vielä paremmilta!
Minusta näistä tulee ihanan mehukkaita, kun käyttää isoja, niin sanottuja Amerikan muffinssivuokia. Jos käytät pienempiä, varo ettet paista liikaa.
Kiva, kun olen saanut uusia lukijoita, tervetuloa kaikille!
Oihhh.. tätä ohjetta on pakko testata. Kiitos reseptistä <3
VastaaPoistaNam, nam. Porkkanakakku on mun suosikki. Muffinssit on hyvä idea kakun sijaan. Pitää ehdottomasti kokeilla!
VastaaPoistaKiitos Kaisa ja Minni kommenteista! Suosittelen ehdottomasti testaamaan tätä, helppo ja maukas resepti :)
VastaaPoista