torstai 7. helmikuuta 2013

Smash book & poroa

Scrapbooking eli skräppäys on kiinnostanut jo kauan ja itse asiassa olen sitä hieman jo harjoitellut. Kotonta löytyy yksi albumi, mutta se ammottaa vielä tyhjyyttään. Ongelmaksi minulle on tullut se, että kotona ei ole tulostinta ja tiedettehän miten vaikeaa on saada aikaiseksi kehittää kuvia. Ja minusta olisi hauska skräpätä myös hieman pienempiä kuvia ja kollaaseja. Oletteko te törmännyt missä sellaisia saisi kehitettyä? Ainakin jos saisi muitakin kuin perus 10-kokoja, niin auttaisi kovasti.

Ihastuin näihin Smash Bookeihin jonkun askartelukaupan sivuilla, vai olikohan se jonkun blogi? Joka tapauksessa minusta näiden idea on kiva. Eräänlaista skräppäämistä on tämäkin. Kirjanen on täynnä erilaisia kuvioituja tyhjiä sivuja ja joissain kirjasissa taitaa olla joku teema. Tässä minun oranssissa ei ole mitään erikoista teemaa vaan paperit ovat melko moneen sopivia. Mukana tulee tussi, jonka toisessa päässä on liima. Kirjaa voi käyttää ikäänkuin päiväkirjana ja tallettaa itselle mieluisia juttuja sivuille. Tässä muutama kuva oranssista Smash Bookista.
Minun ensimmäinen kirjaseni kantaa nimeä "Reseptejä ja ruokamuistoja". Rakastan ruuanlaittoa ja haalin monesta paikkaa reseptejä. Smash Bookiin olisi tarkoitus liimailla saatuja reseptejä, kirjoitella niitä ylös mahdollisesti kuvien kera ja tallettaa muistoksi myös kivoja ruokamuistoja ravintoloista tai kahviloista. Tällöin saa vaikka kuitit samalla talteen muistoksi.


Ensimmäisellä aukaemalla on Deliporosta napattu resepti poron osso buccoon. Jouluinen poro-paperi pääsi valokuvan taustalle :) Tehtiin osso bucon kaveriksi sienirisottoa, mutta sen ohjetta en nyt tähän laittanut. Kuvaa klikkaamalla saa reseptin varmaan sen kokoisena, että siitä saa selvää. On muuten todella hyvää ruokaa, suosittelen, jos vain jostain saatte poron potkakiekkoja!

Seuraavat kaksi sivua ovat vielä kesken, mutta laitan nyt ideat ylös mitä olen suunnitellut. 

Tähän kala-aukeamalle ei voinut laittaa muuta, kun muiston meidän viime kesäiseltä kalastusreissulta tuolta mökiltä Savosta. Minä sain vihdoin uistelemalla ahvenen (ja iiison sellaisen), mutta myrsky nousi ja kalareissusta tulikin astetta jännittävämpi. 


Ruokamuistoihin pääsee myös tämä valokuva viime kesäiseltä päiväreissulta Fiskarsista. Kuvassa on herkulliset kakut, jotka nautittiin mahtavassa Petri´s Chocolate- kahvilassa.


Tällainen megapostaus Smash Bookista. Suosittelen, hauska kirja ja kiva tapa laittaa muistoja ylös. Minun täytyy ehkä ostaa toinen kaikkea sekalaista varten. 

6 kommenttia:

 1. Vau, miten hieno! Kiva, kun postasit tämän, oli herkullista silmänruokaa!

  VastaaPoista
 2. Kivalle näyttää! Itselläkin on yksi smash book, en olekaan muistanut esitellä sitä blogissa ollenkaan :) Se on vaan pääasiassa luontoaiheinen, niin ei ole tullut näin talvella hirmusti täytettä siihen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anski, kiitos kommentistasi! Se taisikin olla sinun blogi, jossa tähän törmäsin :) Mieluusti kurkkisin kuvia sinun Smash Bookista!

   Poista
 3. Ihana!! Ihan mielettömän kiva idea (ja ihania kuvia!!), tekis mieli väsätä itsellekin jotain samalla idealla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sis :) Osta ihmeessä, tätä on kiva täyttää ihan just sillein kun haluaa ja jaksaa. Ei ole pakko sen enempiä koristella, jos ei halua ja saa kaikki kivat jutut helposti talteen!

   Poista

Kiitos paljon kommentistasi!